Skip to main content

Search

Om besöksplatsen

 

Rundvisning

Hitta hit

Se karta här!

Buss

Ta 6:ans buss från Centrum mot Lugnvik, stig av vid hållplats Jamtli.

Bil från Centrum

Kör Kyrkgatan fram mot museet (samma sträckning som bussen). Eller kör Rådhusgatan mot Åre, sväng vänster i rondellen in på Arkivvägen vid skylt Jamtli. Bil västerifrån: Sväng höger vid skylt Jamtli.

Promenad

Gångavstånd från Centrum är ca tio minuter. Gå Kyrkgatan mot Jamtli, förbi sjukhuset. Vid korsningen Kyrkgatan – Arkivvägen syns arkivhuset till vänster ner mot Storsjön.

Parkering

Gratis parkeringsplatser finns på var sida om entrén vid husväggen, varav en parkering för rörelsehindrade. Dessutom finns möjlighet att parkera på gatan utanför Arkivet.

Stöd för dig med funktionsvariationer

Alla besökare är välkomna, men tyvärr kan det vara svårt att ta sig uppför trapporna och in genom porten. Vi öppnar gärna porten eller släpper in besökare genom vår ingång i markplan, som finns på gaveln mot museet. Den här ingången fungerar bra om du kommer med rullator, rullstol, barnvagn eller har problem med trappor.
Kontakta receptionen eller någon ur personalen med porttelefonen som finns i anslutning till gaveldörren respektive till vänster om handikapparkeringen, så kommer vi och öppnar.

Våra föreläsningssalar är utrustade med hörslinga, liksom vår informationsdisk.

Kapprum och förvaringsboxar

Kapprum och förvaringsboxar finns i anslutning till entré och läsesalar.

Läsesal

I vår information finns våra arkivförteckningar samt en mängd olika register. Många register är datoriserade medan äldre register finns på kort eller som böcker. För besökarnas räkning finns ett tiotal datorer. Öppet wifi finns.

Beställning/framtagning av arkivhandlingar

Originalhandlingar beställs på särskilda blanketter i informationen. Vi har kontinuerlig framtagning av originalhandlingar som förvaras i huset på Arkivvägen 1. Handlingar som förvaras i vår depå måste beställas minst en dag i förväg. På grund av arbetsbelastning kan vi endast garantera framtagning av tio sådana volymer (arkivenheter) per besökare och dag.

I Nationella arkivdatabasen, NAD kan du se var de handlingar du söker förvaras. Du kan också kontakta Föreningsarkivet.

Datorer

Det finns ett tiotal datorer i läsesalen för besökarna att använda. Använd gärna din bärbara dator i läsesalen. Det finns eluttag och trådlöst nätverk.

Avgifter

Det är gratis att besöka oss och studera material i våra läsesalar.

Lunch/Fika

Det finns ett pausrum/fikarum för våra besökare. Här kan du köpa en kopp kaffe, en chokladbit eller en lätt matlåda. Köket är också utrustat med kokplattor, kyl, vattenkokare och mikrovågsugn. Betalning sker via Swish.

Barn på arkivet

För dig som gör ett besök med små barn finns skötbord. För de lite äldre barnen finns en barnhörna med böcker, spel, kritor och papper.