Skip to main content

Search

Avgifter och kostnader

Forska är gratis

Observera att det inte kostar något att använda sig av arkiven som finns bevarade hos Föreningsarkivet. Du kan beställa fram och bläddra i arkiven när du så önskar.

Vill du köpa en kopia av dokument eller foton är kostanden 5 kr/st. Du kan också använda vår självskanner och antingen spara de skannade filerna på ett USB-minne eller köpa utskrifter för 2 kr/sida.

Avgift för deponerade handlingar

Föreningen betalar varje år 175 kr per påbörjad hyllmeter förvarade handlingar, samt 175 kr per inlämnad fana.

Prislista för arkivvårds-material

Aktomslag (stället för plastfickor runt buntar med papper): 5 kr

Arkivkartong A4, 55 mm: 25 kr
Arkivkartong A4, 80 mm: 30 kr

Arkivkartong folio, 55 mm: 35 kr
Arkivkartong folio, 80 mm: 40 kr

Det arkivvårdsmaterial som Föreningsarkivet i Jämtlands län säljer är inhandlat hos återförsäljare som följer de tekniska krav som Riksarkivet fastställt i RA-FS 2006:04.

Butiker som säljer kontorsmaterial säljer ibland kartonger som ”arkivboxar” eller liknande. Tänk på att dessa inte alltid är godkända för användning i arkiv. Till exempel får kartongerna inte vara tillverkade av wellpapp. I wellpappens veck kan olika skadedjur bygga bo och pappen kan innehålla syra som förstör handlingarna på lång sikt.

Har din förening frågor eller funderingar kring amaterial, priser eller bestämmelser är ni varmt välkomna att kontakta Föreningsarkivet i Jämtlands län på telefonnummer 063-10 06 07, eller mejla oss på foreningsarkivet[at]faj.se.

Leveransavgift

Om arkivmaterialet redan är förpackat och lagt i arkivboxar, foton i godkända fotofickor osv, kostar det inget att lämna in handlingarna. Godkänt arkivvårdsmaterial finns att köpa hos Föreningsarkivet. Om detta arbete inte är gjort, tar vi däremot ut en avgift om 300 kr per hyllmeter för att täcka kostnaden för arkivvårdsmaterial.

Avgift för uppordning

Om er förening väljer att leverera sina handlingar helt osorterade, och överlåter till Föreningsarkivet att utföra rensning av plastfickor, gem, strukturering av materialet, boxläggning, gallring osv tar vi en avgift för detta arbete. Priset varierar beroende på i vilket skick materialet är vid leverans, och vi kommer överens om priset i samband med leveransen.

Konsultavgift

Föreningsarkivets personal gör gärna hembesök och diskuterar arkivfrågor. Att ha ordning och reda i föreningens handlingar underlättar i det dagliga arbetet, och är dessutom kostnadsbesparande. Större organisationer kan behöva en dokumenthanterings- och arkivläggningsplan för att hålla styr på pappersflödet, och Föreningsarkivets personal hjälper gärna till att utforma en speciellt för er verksamhet.

För mer avancerad vidare konsultation och rådgivning kring arkivering är kostnaden 300 kr/timme.

Avgift för återtaget material

För  föreningar som väljer att återta arkivmaterial vilket har ordnats, förtecknats och paketerats av Föreningsarkivet utgår en avgift på 1000 kr/hyllmeter för att täcka kostnader för arkivvårdsmaterial och arbete.